Energie Actief Soest

Hoe verduurzaam ik mijn huis? Inleidingscursus bij IDEA.

Klimaatverandering. Van het gas af. Soest heeft een uitgebreid programma energietransitie, maar hoe verduurzaam ik mijn huis? In deze introductiecursus leren doe-het-zelvers en andere geïnteresseerden hoe je in stappen je eigen huis kan verduurzamen. Van isoleren tot zelf energie opwekken. Wat zijn de technieken en kosten? Wat kan ik zelf doen en wat kan ik beter uitbesteden? Met veel informatie over wat je in je woning aan kan treffen en een praktische aanpak, onder andere met de gevleugelde woorden “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan”. 

De cursus

De cursus ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis’  is ontstaan als samenwerkingsproject van Energie Actief Soest en Theo van Lieshout. De cursus wordt aangeboden buij IDEA. Theo van Lieshout is de docent. Hij heeft na een technisch-wetenschappelijke loopbaan zijn eigen woning verduurzaamd en daarvoor veel informatie verzameld. Die kennis heeft hij en in twee boeken neergelegd. Tijdens de cursus kunnen de deelnemers dit boek voor een aantrekkelijke prijs aanschaffen.

Na afloop van de cursus ben je voorbereid op het inschatten van de duurzame opties, die voor je eigen situatie langskomen en in staat om daar gerichte vragen over te stellen.  

Drie cursusavonden

De cursus start op 6 oktober en bestaat uit drie cursusavonden. Inschrijven kan bij IDEA via deze LINK.

  • Waarom duurzaam, energie en warmte, verliezen, isoleren, ventileren en energievraag 
  • Warmtebronnen betaald en gratis, warmtepompen en zonne-energie 
  • Warmteafgiftesystemen, in gebruik nemen, financiën, zelf doen, tips, bijzondere cases