Energie Actief Soest

Informatieavond Groene Kerk

Op donderdag 14 maart 2019 organiseerde de werkgroep Groene Kerk van de protestantse gemeente Soest een bijeenkomst over energiebesparing. ​Dat gebeurde in samenwerking met Energie Actief Soest. Zo’n 25 mensen kwamen naar de Emmakerk, waar ze informatie kregen over het project Groene Kerk van Gerrit Bons

Menno Westveld nam de aanwezigen mee in een verhaal, waarin alle aspecten van energiebesparing aan bod kwamen. Wat je zelf kunt doen, maar ook welke stappen je nu alvast zonder spijt kunt nemen als je in verduurzaming van je huis wilt investeren. (De presentatie van Menno Westveld vind je HIER). Daarna was er gelegenheid om in gesprek te gaan met diverse experts. 

Informatieavond Groene Kerk

In het jaar 2019 staat in de werkgroep ‘Groene Kerk’ van de Protestantse Gemeente Soest verduurzaming van energiegebruik centraal. Daarbij is het bijbelse begrip ‘rentmeesterschap’ een mooi aanknopingspunt. De werkgroep zocht contact met Energie Actief Soest, omdat ze het wiel niet opnieuw wilde uitvinden. EAS pakte de uitgestoken hand graag aan. Daarom trokken we op dit onderdeel samen op. 

Groene Kerkenactie is een landelijke actie, die geloofsgemeenschappen voorziet van informatie via een ‘toolkit’ en netwerkmogelijkheden om kerken op weg te helpen om te verduurzamen.