Energie Actief Soest

Inwoners van Soest helpen met energie besparen

Besparen

met een kleine portemonnee

Vanaf oktober 2022 heeft Present, samen met Energie Actief Soest, Balans en Hiphelpt een viertal projectdagen georganiseerd in Smitsveen. Tijdens deze dagen gingen vrijwilligers in tweetallen bij vooraf geselecteerde woningen binnen en brachten daar gratis energiebesparende maatregelen aan bij mensen met een kleine portemonnee. De energiebesparende materialen worden betaald door de gemeente. Je leest HIER meer over deze projectdagen.

Iedereen blij

De projectdagen waren succesvol omdat we mensen echt hebben kunnen helpen. Het zorgt daadwerkelijk voor een lagere energierekening. Bijkomend succes is dat we met vrijwillige tolken uit de wijk langs andere, nog niet aangemelde woningen gingen. Daar vertelden zij de mensen dat ook zij mee konden doen door zich aan te melden met een formulier dat ze bij zich hadden. De bewoners die we hielpen waren enthousiast en dankbaar. Een aantal zo zeer, dat zij een volgende keer zelf mee willen doen met de projectdagen. Maar ze kunnen het niet alleen. Daarom willen we deze aanpak graag doorzetten. Daarvoor kunnen we jouw hulp heel goed gebruiken! Want met deze actie wordt Soest zoveel mooier.

Hoe ziet een projectdag eruit?

 Op een projectdag starten we om 10.00 uur met koffie en thee. Hier ontvang je instructies en daarna gaan we aan de slag. Tussen de middag wordt er een heerlijke lunch geserveerd en daarna werken we door tot 15.00 uur. De zeer uitgebreide lunch wordt door vrijwilligers van Balans gemaakt en geserveerd. Na afloop drinken we gezellig een glaasje en evalueren we de dag.  Op de foto’s hiernaast en via dit filmpje krijg je een impressie van zo’n klusdag,

Wie zoeken we?

We zoeken meer vrijwilligers om te voorkomen dat je als vrijwilliger te vaak moet ‘opdraven’. We hebben mensen nodig die gedurende 2023 een aantal keer mee willen helpen. Hoe vaak en wanneer, dat kies je zelf. Haak niet meteen af omdat je jezelf geen klusser noemt. We zorgen voor een eenvoudige instructie en de ervaring leert dat iedereen het kan. Bovendien koppelen we je de eerste keer aan een ervaren klusser. Het gaat om eenvoudig aan te brengen materialen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, led-lampen e.d.

    DOE MEE!

    Word je aangesproken door dit project, wil jij ook een dag een bijdrage leveren aan het energie besparen in Soest? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier van Present Soest. Dat vind je HIER. Present coördineert de klussersactie in Soest. Zij nemen dsn contact met je op. HIER  lees je meer over Present.

    Als je eerst meer informatie van ons wilt, dan kan dat ook. Je mag dan bellen met Gerrit Vledder, 06-40987513.