Energie Actief Soest

Meedoen met Duurzaamheidsweken Soest 2022

Meld je aan!

  Contactgegevens:

  Naam

  Emailadres

  Telefoonnummer

  Ik wil graag meedoen aan: (meerdere antwoorden mogelijk):
  de Duurzaamheidsmarkt van 24-9 (13-17 uur)begeleiden proefjes Science lab 28-9 (14-16 uur)de bakfietsstop Smitsveen op 29-9 (9.30 tot 12.30 uur)begeleiden Science lab 'Grifland goes green' 5-10 (ochtend)begeleiden Science lab 'Grifland goes green' 5-10 (middag)begeleiden Science lab 'Grifland goes green' 6-10 (ochtend)begeleiden Science lab 'Grifland goes green' 6-10 (middag)het aanbrengen van energiebesparende producten in Smitsveen op 8-10 (9.30 tot 16 uur met lekkere lunch!)

  De gemeente Soest organiseert in die weken ook twee wijkacties, één in Klaarwater en één in Soesterberg. Daarbij kunnen ze ook goed EAS steun gebruiken. Als je aan die actie(s) mee wilt doen, geef dat dan hier aan: (meerdere antwoorden mogelijk):
  de wijkactie in Klaarwater op 30-9 (12-17 uur, een deel kan ook)de wijkactie in Soesterberg op 7-10 (12-17 uur, een deel kan ook)

  Ik heb een vraag voor EAS, neem s.v.p. contact met mij op.

  Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, sluiten we de duurzaamheidsweken af in Artishock met de film 'Don't look up'. Als dank voor je inzet als vrijwilliger tijdens de duurzamheidsweken kun je hier op kosten van EAS naar toe (zolang er vrijkaarten beschikbaar zijn). Wil je daarbij aanwezig zijn?

  JaNee

  Ideeën voor klusactiviteit?

  Als je een idee hebt voor een klusactiviteit tijdens de Duurzaamheidsmarkt van 24 september, meld je dan! We zoeken een leuke activteit voor volwassenen om ter plekke uit te voeren. Meld je idee bij [email protected].

   

  Waarmee kun je helpen?

  Van 24 september tot en met 10 oktober organiseren de gemeente Soest en veel Soester organisaties de Duurzaamheidsweken Soest 2022. Natuurlijk doet EAS hieraan mee. Maar daarvoor hebben we wel onze vrijwilligers nodig. Hiernaast kun je aangeven wanneer we op je mogen rekenen. 

  Meer informatie over de duurzaamheidsweken vind je op de speciale website www.wijverduurzamen.nu.  Je bent natuurlijk ook als gast van harte welkom op activiteiten van andere Soester deelnemers! Maar let op: deze website is pas vanaf 2 september bereikbaar. Daarom vind je hieronder meer informatie over de activiteiten, waarbij we je hulp nodig hebben!

  • 24 september is er een buurtfestival met duurzaamheidsmarkt bij Kinderboerderij ‘De Veenweide’. EAS staat daar met een stand om inwoners van Soest te stimuleren en helpen hun huis te verduurzamen. En met proefjes van Science Lab en een andere doe-activiteit. Daarvoor hebben we ‘handjes’ nodig van Science Lab mensen, emergiecoaches en andere vrijwilligers. Hoe meer hoe liever.
  • Op 28 september staan er Science Lab proefjes in de kinderboerderij, waar iedereen welkom is om te helpen en speciaal natuurlijk de Science Lab mensen. Maar ook andere vrijwilligers zijn zo ‘bijgepraat’. We hebbent 6 EAS-ers nodig.
  • Op 29-9 staan de bakfiets en Partytent van ‘Energie in Smitsveen’ bij een flat in Smitsveen. We hebben €70 die bewoners kunnen inzetten voor energiebesparende producten in een webshop. In de partytent helpen we ze op weg. Energiecoaches zijn zeer welkom. Andere vrijwilligers ook. Je bent zo ‘ingewerkt’.
  • Op 5 en 6 oktober staan Science Lab proefjes op de ‘Griftland Goes Green’ dagen. Op beide dagen zijn er gedurende 2 dagdelen 3 vrijwilligers nodig om te helpen. Dat is een totaal van 12 vrijwilligers. Allemaal meedoen dus. Er komen instructies van oud docent Frans van der Wiele, dus dat komt helemaal goed.
  • Op 8-10 gaat een klusbrigade aan de slag in een flat in Smitsveen. Energiebesparende maatregelen worden aangebracht bij bewoners die dat willen. Er zijn dus klussers nodig. Van tevoren is er een informatieavond, waar je wordt voorbereid. De coördinatie is in de vertrouwde handen handen van Present Soest. We kunnen nog heel goed klussers gebruiken. Het gaat om aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie, en andere kleine maatregelen. Een beetje handig is dus al genoeg.

  Wijkacties gemeente

  Tijdens de wijkacties van de gemeente Soest (Klaarwater, Soesterberg, Amerikanenwijk) delen medewerkers van de gemeente Soest een brochure over isoleren uit aan bewoners. En ze gaan met bewoners in gesprek. Daarbij werken  ze graag samen met vrijwilligers van EAS.