Meedoen met ‘t Hart Duurzaam

LET OP! I.v.m. corona is afspreken verplicht. U kunt zelf een afspraak maken via de knop.

Waarom meedoen?

 • U kunt twee keer geld verdienen:
  1. door de cashbackactie waarmee u €65 terug krijgt van uitgaven voor energiebesparende maatregelen
  2. door die maatregelen gaat uw energierekening omlaag
 • Uw huis wordt energiezuiniger, maar ook comfortabeler en is straks klaar voor de toekomst
 • U kunt nu hulp krijgen van energiecoaches, dorpsgenoten die u waardevolle tips geven.

Hieronder leest u meer over de cashbackactie, over energiecoaches en over een klimaatvriendelijke tuin.

Hoe meedoen?

 • U kunt zich inschrijven voor een bezoek aan een energiecoach in de actieweken. Dat kan HIER.
 • U kunt zich laten adviseren over een klimaatvriendelijke tuin in de actieweken. Dat kan HIER.
 • U kunt een warmtescan laten maken door vrijwilligers van Energie Actief Soest voor €20. Dat kan HIER.
 • U kunt een professioneel energieadviseur een energiescan laten maken voor slechts €49,50. Dat kan HIER.

Hieronder leest u meer over de cashbackactie, over energiecoaches en over een klimaatvriendelijke tuin.

Geld verdienen…

Wie tijdens de actieweken ‘t Hart Duurzaam zelf aan de slag wil met zijn woning kan profiteren van een cashbackactie. Woningeigenaren, maar in de wijk ‘t Hart ook 50 huurders, kunnen € 65,- terugkrijgen als zij die investeren in energiebesparende maatregelen. Als een een afspraak maakt met een energiecoach, dan krijgt u alle informatie over die cashbackactie. En tips over wat u in uw huis zou kunnen doen voor dat geld.

HIER leest u alles over de cashbackactie. U kunt kiezen uit een groot aantal maatregelen. Die staan op een rij in een flyer. We werken ook samen met de doe-het-zelf-zaken Karwei en Provak. Zij hebben een speciaal schap in hun zaak met producten die voor de subsidie in aanmerking komen.

Deze actie is ook een prima opstap om uw huis klaar te maken voor de toekomst, een huis met een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Iedereen die meedoet met de cashbackactie krijgt daarom de folder ‘Uw huis klaar voor de toekomst. Stap voor stap, zonder spijt’ met daarin onafhankelijke informatie over grotere energiebesparende maatregelen, waarvoor u de € 65,- dus ook kunt gebruiken.

Energiecoaches

De meeste woningeigenaren hebben geen idee hoe ze hun woning energiezuinig en comfortabel kunnen maken. Niet omdat er onvoldoende informatie is, maar omdat er veel te veel informatie is. En iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dus…doen veel woningeigenaren maar niets. En dat is jammer.

Want met een beetje hulp van een dorpsgenoot die er wat meer van weet, kunt u misschien toch alvast de eerste stappen zetten. Daarom hebben we in Soest energiecoaches. Dorpsgenoten, die het leuk vinden om u op weg te helpen. Dat doen ze helemaal voor niets. Sterker nog, ze hebben alle informatie over de cashbackactie ter waarde van €65 bij zich. Is dat wat voor u? Dat kan nu heel gemakkelijk. In de actieweken kunt u iedere dag terecht bij het mobiele energieloket. Wel even een afspraak maken. Dat kunt u zelf doen met de afsprakenkalender.

Klimaatvriendelijke tuin

Het klimaat verandert en wij merken dat in de wijk ‘t Hart door wateroverlast bij de heftige buien die daarvan het gevolg zijn. De oplossing kan alleen als iedereen een steentje bijdraagt. Of voor ons, bewoners, als we een ‘plantje’ bijdragen in de plaats van een steentje. Als u daarmee aan de slag wilt, dan kunnen we daarvoor tips geven. Maak een afspraak en wij zoeken de geschikte gesprekspartner voor u.