Project ‘t Hart Duurzaam 

Wijkbewoners nemen het voortouw

Vijf wijkbewoners​​ uit ‘t Hart hebben een Wijkwerkgroep ‘t Hart Duurzaam opgericht. Jessica Doorn, Rifka en Sylvester Wielenga, Peter van Lint en Gerrit Vledder willen als ‘wijkwerkgroep’ hun wijk energiezuiniger maken en ervoor zorgen dat iedereen in de wijk de voeten droog houdt. Op beide punten is er nog (veel) werk aan de winkel. Daarom doen ze dat niet alleen. Wijkbewoners worden uitgenodigd om hun steentje bij te dragen.

Actieweken ‘t Hart duurzaam

Van 25 september tot en met 8 oktober 2020 organiseerde de wijkwerkgroep actieweken ‘t Hart Duurzaam. Samen met wijkbewoners gingen we aan de slag met vooral het thema ‘een lage energierekening’. Bij de Prins Willem Alexanderschool stond een mobiel energieloket en we organiseerden  activiteiten voor wijkbewoners en leerlingen en ouders van de PWA Soest. Door corona werden we beperkt in onze mogelijkheden, maar er was een digitale informatieavond en er waren energieproefjes voor de leerlingen van de PWA Soest. Een verslag van de informatieavond vindt u  in de vorm van YouTube filmpjes met de knop hiernaast. 

Een lage energierekening en droge voeten

Als het hard regent is er in de wijk ‘t Hart op meerdere plaatsen wateroverlast. Daar moet wat aan gebeuren. ​En op energiegebied is er in de wijk ook nog wel wat te verbeteren. Energie Actief Soest  (koopwoningen) en Portaal (huurwoningen) zijn de afgelopen twee jaar in de wijk actief geweest om woningeigenaren en  huurders te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Maar dat kan zeker nog beter. 

Gemeente, Portaal, Energie Actief Soest

De gemeente Soest, Portaal en bewonersinitiatief Energie Actief Soest willen samen met wijkbewoners de wijk ‘t Hart ‘duurzamer’ maken. Dat is uitgewerkt in een project, waarin bewoners worden uitgenodigd hun energiegebruik te beperken en mee te helpen de wateroverlast in de wijk aan te pakken. Gemeente, Portaal en Energie Actief Soest zullen ook zelf daarin initiatieven nemen, maar ze willen dat graag doen met wijkbewoners. Daarvoor is het gezamenlijke project ‘Een lage energierekening en droge voeten’ bedoeld. De looptijd van het project is door het coronavirus aangepast. Het project loopt nu van 1 september 2020 tot en met 31 maart 2021.