Energie Actief Soest

Energie Actief Soest

Energie Actief Soest is een organisatie van bewoners uit Soest met ruim 50 vrijwilligers. Gemotiveerde mensen, die dorpsgenoten willen helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst.

Wijkaanpak

Energie Actief Soest wil woningeigenaren in Soest helpen om hun woning klaar te maken voor de toekomst. Dat is een woning die energiezuiniger is en comfortabeler. Daarvoor voeren we ieder jaar een actie in een wijk in de gemeente Soest. De afgelopen jaren waren we actief in de wijken ‘Klaarwater’, ‘Soestdijk -t Hart’ en ‘Smitsveen’ in Soest, en in Soesterberg. HIER leest u er meer over. Eind 2024 gaan we aan de slag in Overhees

Met die wijkactie vragen we de woningeigenaren inzicht te geven in de energiesituatie in hun woning. We bezorgen daarvoor een vragenlijst huis aan huis in een ‘actiewijk’ en halen die later weer op. Wie meedoet aan die actie, krijgt van ons tips hoe je die situatie in je huis kunt verbeteren. Sinds onze actie in Smitsveen helpen we daarna bewoners die gezamenlijk maatregelen willen nemen op weg. Via informatiebijeenkomsten en andere ondersteuning. Vanzelfsprekend helemaal vrijblijvend.

Je kunt ook digitaal meedoen aan onze wijkacties met het vragenformulier hiernaast. Dat kan trouwens ook zonder dat we een wijkactie voeren in je wijk. Ook dan krijg je tips van ons om de energiesituatie in je woning te verbeteren. Daarvoor kun je ook bij ons terecht voor advies via een energiecoach, een warmtescan of een energiescan. Meer weten over dit lokale advies? HIER vind je meer informatie.

Vragenlijst ‘Mijn huis’

Als je onderstaande vragenlijst invult en ons daarvoor toestemming geeft, dan krijg je van ons via de mail tips en suggesties om je huis (nog) energiezuiniger en comfortabler te maken. Ook kun je daar aangeven of je belangstelling hebt voor een bezoek van een energiecoach en/of voor een gezamelijke inkoopactie met je buren.