Energie Actief Soest

Digitaal meedoen aan de wijkactie Soesterberg

Door de coronamaatregelen heeft Energie Actief Soest haar actie in Soesterberg aangepast. Maar inwoners van Soesterberg kunnen nog steeds meedoen. U geeft ons informatie over de energiesituatie van uw woning. In ruil daarvoor krijgt u van ons tips om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Meedoen kan nu via ons digitale vragenformulier. Vul het in, stuur het op en u ontvangt tips over hoe u uw huis klaar kunt maken voor de toekomst. Stap voor stap, zonder spijt. U krijgt die tips via de mail, maar u kunt ook kiezen voor een digitaal (video)gesprek met een energiecoach. De energiecoaches kunnen ook vragen over de cashbackactie beantwoorden. 

Wijkaanpak 2020: Soesterberg

In 2020 was in 2020 voor Energie Actief Soest de ‘normale’ wijkaanpak (zie onder) door coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom hebben we gekozen voor een andere aanpak. Want juist nu hebben woningeigenaren de kans om gebruik te maken van een cashbackactie van EAS waarmee ze ‘gratis’ voor €65 energiebesparende producten kopen. Zo besparen ze direct (cashback) en indirect (energiebesparing) twee keer geld!

Daarom is bij alle woningeigenaren die in 2019 (Soesterberg Oost) en september 2020 (Soesterberg Noord en Soesterberg De Kom) een brief met vragenformulier in de bus kregen een informatiepakket bezorgd. Daarin zit een brief met (opnieuw) het vragenformulier, een antwoordenvelop, waarmee dat fvragenformulier kosteloos kan worden opgestuurd, een flyer met alle informatie over de cashbackactie en een folder, waarin te lezen valt hoe uw huis stap voor stap, zonder spijt, klaargemaakt kan worden voor de toekomst.

LET OP! De wijkactgie van EAS richt zich op eigenaren van grondgebonden woningen (geen flats en appartementen). De cashbackactie is echter ook bedoeld voor eigenaren van flats en appartementen. U kunt de informatie over onze actie op onze website HIER vinden.

Ophalen vragenformulieren afgelast

Energie Actief Soest heeft besloten om de geplande wijkactie in de wijken ‘Soesterberg Noord’ en ‘Soesteberg De Kom’ af te gelasten. Na de aankondiging van nieuwe maatregelen om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen af te remmen, vinden we het niet verantwoord een huis aan huis actie te voeren. De bedoeling was om de vragenformulieren die we in Soesterberg hebben verspreid tussen 12 en 23 oktober huis aan huis op te halen. Dat is dus afgelast. 

Hoe u digitaal kunt meedoen met de actie leest u bovenaan deze pagina.

De wijkaanpak van EAS

Met de wijkenaanpak wil EAS woningeigenaren stimuleren het energiegebruik van hun huis te verduurzamen. Dat spreekt voor de meeste mensen helemaal niet vanzelf. Daarom verspreiden we in de gekozen wijk een vragenformulier, waarop woningeigenaren kunnen aangeven hoe hun huis er op energiegebied voorstaat. En dat formulier halen we huis aan huis weer op.

Daarna helpen we de woningeigenaren die dat willen om vervolgstappen te zetten.

  • Met een stappenplan om de woning klaar te maken voor de toekomst, te vinden op het Energieloket van de gemeente Soest. HIER kunt u ook  de folder downloaden waarin die stappen zijn terug te vinden.
  • Met lokaal advies van een energiecoach, of via een warmtescans of een betaalbaar professioneel energieadvies.
  • Met tips hoe je op een betrouwbare manier van kiezen naar kopen komt.