Energie Actief Soest

Film ‘Don’t look up’

Verenigde Staten, 2021, regie Adam McKay, 139 minuten

Gegevens film

Datum: maandag 10 oktober 2022
19.45 uur: Inloop
20.00 uur: Start film 

Don’t look up

In 2019 leest de Amerikaanse regisseur Adam McKay het boek ‘The Uninhabitable Planet’ van David Wallace-Wells. Daarin wordt fijntjes uitgelegd dat het nog veel erger met het klimaat gesteld is dan we denken. Tieners die zijn boek lezen zullen in hun latere leven te maken krijgen met verzengende hitte, hongersnood en ineenstortende economieën. Grote delen van de aarde zullen onbewoonbaar worden.

Het boek inspireerde regisseur Adam McKay tot het maken van de film ‘Don’t look up’. Hij koos ervoor de dreiging van de klimaatcrises tastbaar te maken door het klimaatvraagstuk in zijn film te ‘vertalen’ in het beeld van een komeet die op de aarde afstormt en de levens van alle mensen in gevaar brent.

Studente Kate Dibiasky ontdekt per toeval een nieuwe komeet. Om deze unieke vondst te vieren haalt ze haar professor dr. Randall Mindy erbij. Na wat berekeningen komen ze erachter dat de komeet ter grootte van de Mount Everest recht op de aarde afstevent, wat voor een enorme ramp zou zorgen. Om de wereld bewust te maken van het gevaar van deze komeet proberen Dibiasky en Mindy via de president en verschillende talkshows de urgentie duidelijk te maken. Het liefdesleven van een popster blijkt echter interessanter dan het einde van de mensheid….

EAS en Artishock

Ieder jaar op of rondom de dag van de duurzaamheid (10-10) organiseert EAS samen met de filmgroep van Artishock een film met een ‘duurzame’ inhoud. Dit jaar hebben we gekozen voor de film ‘Don’t look up’. Over eerdere films leest u HIER meer.