Energie Actief Soest

Waarom een energieambassadeur

De glazenzetter is amper klaar en vertrokken of de buurvrouw komt met bewondering kijken. Voor je het weet vraagt ze het hemd van je lijf over HR++, over energiebesparing, de kosten en ook over subsidies. Natuurlijk wil je er graag over vertellen. Het heeft wat tijd en moeite gekost om de weg te vinden in dat doolhof van energietran­sitie. Buren willen op die manier van elkaar leren en dat is prima zo.

EAS en de energieambassadeur

EAS wil dergelijke ‘burenpraat’ organiseren en ondersteunen. We zoeken daarvoor buurtbewoners, die al wat stappen hebben gezet op gebied van de energietransitie. Denk aan isolatie, ventilatie en eigen energieopwek­king. Als je jouw buren wilt helpen bij hun zoektocht, dan kun je EAS-ambassadeur in jouw buurt worden. We vragen je dan om samen met ons een avond te organiseren voor jouw buren. Het liefst in de eigen buurt, als het kan in een huiskamer. Als je wilt kun je die avond helemaal zelf invullen. We kunnen je helpen met een uitleg over bepaalde onderwerpen. Als je wel wil helpen, maar liever niet teveel op de voorgrond wil zijn dan kunnen wij het voortouw nemen. Belangrijk voor ons is dat jouw buurtje net als jij  in beweging komt op gebied van energietran­sitie.

Vragen of aanmelden

Ben je een mogelijke energieambassadeur en wil je samen met ons een huiskamergesprek organiseren voor jouw buurtje? Meld je dan aan via ons contactformulier of via een berichtje naar [email protected]. Zodra het weer veilig en verantwoord is maken we er samen een leuke en leerzame avond van .

Energiefonds samen

De gemeente Soest stimuleert het verduurzamen van woningen. Daar kunnen ze goed hulp bij gebruiken van bewoners die een voorbeeld willen zijn. Daarom is er het ‘Energiefonds samen’. De gemeente zegt erover: Wilt u zonne-energie opwekken op uw dak en/of energiebesparende maatregelen treffen? En wilt u anderen stimuleren dat ook te doen? Dan kunt u subsidie vragen voor de voorbereiding. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal huizen dat u bereikt met het project. Per woning die meedoet krijgt u 150 euro. Meer informatie over het fonds vind je HIER.

Energie Actief Soest helpt ook graag met het doen van een aanvraag.