Energie Actief Soest

Energie Actief Soest helpt!

Wie zijn wij?

Stichting Energie Actief Soest is een initiatief van inwoners van Soest die op vrijwillige basis mede-inwoners willen helpen hun woning energiezuinig te maken en het gebruik van duurzame energie te bevorderen.

Hoe doen wij dit?

Energie Actief Soest werkt met een ‘drieslag’:

  1. We verleiden u om met uw huis aan de slag te gaan. Door het organiseren van acties en activiteiten, door samen te werken met andere organisaties in Soest en wijk voor wijk … door bij u aan te bellen.
  2. We ondersteunen u met betrouwbare en onafhankelijke informatie. Dat doen we vooral via het Energieloket Soest.
  3. We helpen als u aan de slag wilt. Met een bespaarchecklist als u als ‘doe-het-zelver’ aan de slag wilt. In 2020 is er bovendien een cashback actie, waarmee u €65 terug kunt krijgen van uw energiebesparende aankopen. En we helpen met lokaal advies als u wilt weten hoe uw huis ervoor staat.

Werken in werkgroepen

​De leden van Energie Actief Soest treffen elkaar twee keer per jaar in gezamenlijke vergaderingen. Maar het werk gebeurt in werkgroepen. Een overzicht van de werkgroepen, de leden en de werkplannen voor 2019 vind je HIER. De plannen voor 2020 zijn nog niet beschikbaar.

Meedoen?

Met meer mensen kunnen we nog meer bereiken! En via onze werkgroepen, kun je je energie kwijt in een activiteit die bij je past. Doe dus mee en meld je aan als vrijwilliger met een mailtje naar info@energieactiefsoest.nl of via het contactformulier. We nemen dan contact met je op.

Samenwerking

Bij onze werkzaamheden werken we zoveel mogelijk samen met organisaties en lokale ondernemingen voor duurzame initiatieven. Voorbelden daarvan zijn Stichting Balans, Artishock, Kinderboerderij De Veenweide, IDEA, werkgroep De Groene Kerk en de Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest.

Gemeente Soest

EAS werkt nauw samen met de gemeente Soest aan de energietransitie. HIER leest u daar meer over. Energie Actief Soest wordt ook financieel ondersteund door de gemeente.

Plannen 2020-2025

Energie Actief Soest heeft zijn plannen voor de komende jaren vastgelegd in het Project ‘Energie besparen is verleidelijk 2020-2025’. Bij die plannen wordt samengewerkt met de gemeente Soest aan het ‘Programma Energietransitie Soest 2020-2025’.

Jaarverslagen

Wil je weten wat we doen? Lees dan ons Jaarverslag 2019. Ook het Eindverslag 2016 tot en met 2019 van het Energieloket van Soest is beschikbaar. Energe Actief Soest beheerde van 2016  tot en met 2019 het Energieloket voor de gemeente Soest. 

Leden EAS

​Leden van Energie Actief Soest (EAS) zijn mensen, die een bijdrage leveren aan het werk van EAS. Dat kan als ‘algemeen’ lid en/of als lid van één van de werkgroepen.

Stichting Energie Actief Soest heeft een bestuur bestaande uit drie leden: Menno Westveld (voorzitter), Rob Swart (secretaris) en Jan Assink (penningmeester). Zij worden ondersteund door projectsecretaris Gerrit Vledder, die ook de werkgroepen ondersteunt in de uitvoering van hun activiteiten.
Verder zijn lid Freek Aldenkamp, Endre Bankí, Rolie Barth, Michel de Beer, Egbert Boertien, Gerrit Bons, Jessica Doorn, Laura van Heeswijk, Ivo Hilderink, Meino Jongma, Sjaak Kieft, Menno Lanting, Peter van Lint, Niels van Looveren, Ad Niehoff Werning, Erik Peerlkamp, Alienke Ramaker, Toon Stappers, Gert van Wakeren, Frederique Westenberg en Ton Wildenborg.