Energie Actief Soest

Je huis klaar voor de toekomst

In 2050 willen we de CO2 uitstoot en het gasgebruik tot nul hebben teruggebracht. Dat is over 30 jaar. Energie Actief Soest wil in nauwe samenwerking met de gemeente Soest inwoners helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst.
Dat betekent:

  1. Een lagere energierekening
  2. Meer wooncomfort
  3. Minder CO2 uitstoot
  4. Minder afhankelijk van (aard)gas

Hoe staat je huis ervoor?

Als je je huis stap voor stap en zonder spijt klaar wilt maken voor de toekomst is de eerste vraag: hoe staat mijn huis er voor? Voor een antwoord op die vraag kun je terecht op de zelfscan van het Energieloket, maar ook bij dorpsgenoten. Onze  energiecoaches komen graag langs voor een ‘eettafelgesprek’  of onze professionele onafhankelijke energieadviseur voor een betaalbare energiescan. En we kunnen helpen met een warmtescan.  

Zo kun je goed voorbereid de juiste beslissingen nemen voor grotere investeringen in het onderhoud van je woning. Lees MEER.

Stap voor stap, zonder spijt

Als woningeigenaar weet je, dat je de komende 30 jaar moet investeren in het onderhoud van uw woning. Als je weet waar je naar toe moet, dan kun je daar je investeringsbeslissingen op aanpassen. Voor de meeste woningeigenaren zal dat stap voor stap gaan. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van één van die stappen, werken we met een stappenplan. Dat stappenplan vindt je als je op de onderstaande afbeelding (rechts) klikt. Maar we hebben het ook samengevat in een folder. Die folder kun je als PDF downloaden als je op de onderstaande foto (links) klikt.

Energieloket

Als je weet hoe je huis ervoor staat, dan kun je voor vervolgstappen terecht bij het energieloket van de gemeente Soest. Iedere reis begint met een eerste stap. Bij het verduurzamen van je woning is die eerste stap: isoleren. Want wat je niet verbruikt hoef je ook niet in te kopen of op te wekken.

En ook bij het vervolg van je (klant)reis ondersteunen we je met ons energieloket. Daarvoor hebben we gekozen voor Duurzaam Bouwloket als onze professionele partner. Lees MEER.