Energie Actief Soest

Over ons

Energie Actief Soest is een bewonersorganistie met ongeveer 30 leden. Gemotiveerde mensen, die dorpsgenoten willen verleiden hun huis klaar te maken voor de toekomst. Lees meer OVER ONS.

Wat doet EAS voor u?

Energie Actief Soest helpt woningeigenaren met tips en ondersteuning zo praktisch mogelijk op weg naar een huis dat klaar is voor de toekomst .

Doe het zelf

Energiebesparing begint met kleine stappen. Bewust omgaan met energie, sluipverbruik voorkomen en kleine (doe-het-zelf) maatregelen nemen. Lees MEER.

Lokaal advies

Hoe staat uw huis ervoor? En welke stappen kunt u zetten in uw huis. Maak gebruik van lokaal advies. Lees MEER.

Van kiezen naar kopen

Als u dan klaar bent om te investeren in grotere maatregelen, waar kunt u dan terecht? Lees MEER.

Waarom EAS?

EAS wil bijdragen aan een leefbare toekomst. Tegengaan van klimaatverandering staat daarin centraal. EAS geeft daaraan op een zo praktisch mogelijke manier inhoud. We helpen woningeigenaren van Soest op weg naar een huis dat klaar is voor een (aard)gasvrije toekomst. Zo’n huis:

 • heeft een lagere energierekening
 • heeft meer wooncomfort
 • heeft minder CO2 uitstoot
 • is minder afhankelijk van (aard)gas

Lees MEER.

Wat doet EAS?

Energie Actief Soest wil de komende jaren samen met de gemeente en andere partijen de energietransitie in Soest voor elkaar krijgen. Daarvoor richten we ons op woningeigenaren. 

 1. Met onze activiteiten verleiden we u het energiegebruik in uw woning te verduurzamen. Zie onze agenda.
 2. Via het Energieloket ondersteunen we u met onafhankelijke informatie. Lees MEER.
 3. Met lokaal advies ontzorgen we u als u aan de slag wilt met uw woning. Lees MEER.

Activiteiten uitgelicht

In deze kolom vindt u een selectie van de activiteiten die extra aandacht verdienen. U vindt er ook een verwijzing naar activiteiten die we eerder organiseerden. 

Wat staat op stapel?

Na een coronapauze is Energie Actief Soest weer volop aan de slag. Vanaf 1 september staat onze cashbackactie centraal: woningeigenaren kunnen voor €65 ‘gratis’ energie besparende maatregelen nemen. Voor doe-het-zelf maatregelen kunt u bij Provak of Karwei terecht bij een speciale actieschap met producten waarvoor de actioe geldt. Maar u kunt het geld ook terug krijgen als u na 1 januari 2020 grotere energiebesparende maatregelen heeft genomen. Lees MEER

14 Energiecoaches startklaar

Op 8 september 2020 rondden 14 inwoners van Soest hun opleiding tot Energiecoach af. Ze willen graag dorpsgenoten op weg helpen, die aan de slag willen met een energiezuiniger en comfortabeler woning, maar niet weten hoe. U zult ze bij veel activiteiten van EAS tegen kunnen komen, want ze gaan verder als EAS werkgroep. U kunt een afspraak maken met de coaches via het Energieloket van de gemeente Soest. Lees MEER,

Duurzaam ‘t Hart

Energie Actief Soest is samen met de gemeente Soest en woningcorporatie Portaal actief in de wijk ‘t Hart. Een groep wijkbewoners, waaronder een aantal leden van EAS, organiseert daar vanaf 26 september twee actieweken. Energie Actief Soest ondersteunt ze met activiteiten en met de inzet van de energiecoaches. Lees MEER

Wat is geweest?

Sinds haar oprichting in 2011 heeft Energie Actief Soest (toen nog ‘Zonaanbidders’) vele activiteiten georganiseerd. Meer daarover in een overzicht van wat er is gebeurd

Nieuwsbrieven

Energie Actief Soest bracht tot nu toe de volgende Nieuwsbrieven uit:

Nieuwsbrieven uit eerdere jaren vindt u HIER.

Agenda 2020

Deze agenda is onder voorbehoud van corona maatregelen. 

 • Oktober:
  • Wijkactie in Soesterberg aangepast. EAS wilde in 2020 zijn wijkactie doen in Soesterberg, in de wijken Soesterberg Noord en Soesterberg De Kom Door corona maatregelen moesten we beslissen de ‘huis aan huis’ niet door te laten gaan. In november is er een herkansing. Lees MEER.
  • Cursus ‘Mijn huis duurzaam’ met IDEA. Voor ‘hobbyisten’ die zelf hun huis duurzaam willen maken. Lees MEER.
 • November:
  • Science Lab. EAS organiseert samen met Balans/Kinderboerderij De Veenweide proefjes over energie met leerlingen van de basisscholen. Dit jaar ook ouderactiviteiten!
  • Herkansing wijkactie Soesterberg. Alle woningeigenaren uit Soesterberg kunnen profiteren van de cashback actie. Begin november krijgen ze een informatiepakket van EAS en de gemeente Soest in de bus, met daarin flyer met alle informatie over de cashbackactie en de folder waarin staat hoe je je huis stap voor stap, zonder spijt klaar kunt maken voor de toekomst. Lees MEER.