Energie Actief Soest

Over ons

Energie Actief Soest is een bewonersorganistie met ongeveer 30 leden. Gemotiveerde mensen, die dorpsgenoten willen verleiden hun huis klaar te maken voor de toekomst. Lees meer OVER ONS.

Wat doet EAS voor u?

Energie Actief Soest helpt woningeigenaren met tips en ondersteuning zo praktisch mogelijk op weg naar een huis dat klaar is voor de toekomst .

Doe het zelf

Energiebesparing begint met kleine stappen. Bewust omgaan met energie, sluipverbruik voorkomen en kleine (doe-het-zelf) maatregelen nemen. Lees MEER.

Lokaal advies

Hoe staat uw huis ervoor? En welke stappen kunt u zetten in uw huis. Maak gebruik van lokaal advies. Lees MEER.

Van kiezen naar kopen

Als u dan klaar bent om te investeren in grotere maatregelen, waar kunt u dan terecht? Lees MEER.

Waarom EAS?

EAS wil bijdragen aan een leefbare toekomst. Tegengaan van klimaatverandering staat daarin centraal. EAS geeft daaraan op een zo praktisch mogelijke manier inhoud. We helpen woningeigenaren van Soest op weg naar een huis dat klaar is voor een (aard)gasvrije toekomst. Zo’n huis:

 • heeft een lagere energierekening
 • heeft meer wooncomfort
 • heeft minder CO2 uitstoot
 • is minder afhankelijk van (aard)gas

Lees MEER.

Wat doet EAS?

Energie Actief Soest wil de komende jaren samen met de gemeente en andere partijen de energietransitie in Soest voor elkaar krijgen. Daarvoor richten we ons op woningeigenaren. 

 1. Met onze activiteiten verleiden we u het energiegebruik in uw woning te verduurzamen. Zie onze agenda.
 2. Via het Energieloket ondersteunen we u met onafhankelijke informatie. Lees MEER.
 3. Met lokaal advies ontzorgen we u als u aan de slag wilt met uw woning. Lees MEER.

Activiteiten uitgelicht

In deze kolom vindt u een selectie van de activiteiten die extra aandacht verdienen. U vindt er ook een verwijzing naar activiteiten die we eerder organiseerden. 

Wat staat op stapel?

Op deze plek vindt u normaal gesproken onze belangrijkste activiteiten. Maar nu even niet. 

Verplichte pauze

Het Coronavirus zorgt ervoor dat er geen publieke bijeenkomsten mogen plaatsvinden. Daar hebben we alle begrip voor en dus houden we ons eraan. Omdat energiebesparing geen echt zomers thema is, hebben we besloten tot september onze activiteiten stil te leggen. We hopen van harte dat we dan met dubbele energie aan de slag kunnen. Want we hebben een ambitieus programma en een volle agenda, die u hiernaast ziet staan.

Wat is geweest?

Sinds haar oprichting in 2011 heeft Energie Actief Soest (toen nog ‘Zonaanbidders’) vele activiteiten georganiseerd. U vindt een overzicht van wat er is gebeurd. En hieronder een verwijzing naar onze meest recente activiteiten.

Isoleren, Isoleren, Isoleren

Een duurzaam huis begint met energie besparen. Want wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Het begint dus met isoleren (dak), isoleren (spouwmuur), isoleren (vloer) en isoleren (glas). Eind 2019 organiseerden we twee informatieavonden. Lees MEER.

Nieuwsbrieven

Energie Actief Soest bracht tot nu toe de volgende Nieuwsbrieven uit:

Nieuwsbrieven uit eerdere jaren vindt u HIER.

Agenda 2020

In deze agenda is rekening gehouden met de evenementen stop tot 1 juni 2020.

 • Juni: training energiecoaches. Op donderdag 18 juni start een training voor 16 energiecoaches. Vanaf september kunnen ze woningeigenaren, maar ook huurders, helpen met tips en ondersteuning. Meer weten? Kijk HIER.
 • September: Doe-het-zelf: het begint met kleine maatregelen
  • Start cash-back actie. Advies over energiezuinig wonen? Profiteer van de cash-back actie en krijg € 65 terug voor kleine maatregelen. Lees MEER.
  • Informatieavonden ‘Doe het zelf!’. Wat kunt u zelf doen? Twee bijeenkomsten (Soest en Soesterberg) over kleine maatregelen.
  • Wijkactie in Soesterberg. EAS zal ook in 2020 actief zijn in Soesterberg, In 2019 deden we een eerste ronde, in 2020 zullen we de rest van de koopwoningen in Soesterberg bezoeken.
 • Oktober:
  • Cursus ‘Mijn huis duurzaam’ met IDEA. Voor ‘hobbyisten’ die zelf hun huis duurzaam willen maken.
  • Film met Artishock. Ook in 2020 organiseren Artishock en EAS rond de dag van de duurzaamheid (10-10-2020) weer een film over het klimaatvraagstuk.
 • November: Science Lab. EAS organiseert samen met Balans/Kinderboerderij De Veenweide proefjes over energie met leerlingen van de basisscholen. Dit jaar ook een ouderavond!