Energie Actief Soest

Don’t Look up

In 2019 leest de Amerikaanse regisseur Adam McKay het boek ‘The Uninhabitable Planet’ van David Wallace-Wells. Daarin wordt fijntjes uitgelegd dat het nog veel erger met het klimaat gesteld is dan we denken. Tieners die zijn boek lezen zullen in hun latere leven te maken krijgen met verzengende hitte, hongersnood en ineenstortende economieën. Grote delen van de aarde zullen onbewoonbaar worden.

Het boek inspireerde regisseur Adam McKay tot het maken van de film ‘Don’t look up’. Hij koos ervoor de dreiging van de klimaatcrises tastbaar te maken door het klimaatvraagstuk in zijn film te ‘vertalen’ in het beeld van een komeet die op de aarde afstormt en de levens van alle mensen in gevaar brengt.

Student Kate Dibiasky ontdekt per toeval een nieuwe komeet. Om deze unieke vondst te vieren haalt ze haar professor dr. Randall Mindy erbij. Na wat berekeningen komen ze erachter dat de komeet ter grootte van de Mount Everest recht op de aarde afstevent, wat voor een enorme ramp zou zorgen. Om de wereld bewust te maken van het gevaar van deze komeet proberen Dibiasky en Mindy via de president en verschillende talkshows de urgentie duidelijk te maken. Het liefdesleven van een popster blijkt echter interessanter dan het einde van de mensheid….

Aanmelden ‘Don’t look up’

Als je aanwezig wilt zijn bij de Film ‘Don’t look up’ kun je dat hieronder aangeven. Je bent dan onze gast als dank voor je bijdrage aan de duurzaamheidsweken. De film is op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, bij Artishock, Steenhoffstraat 46A. Het programma begint om 19.00 uur. Hiernaast lees je meer over de film.

Let op:

 • Als je je niet uiterlijk woensdag 5 oktober aanmeldt, kun je niet meer gebruik maken van dit aanbod
 • Er is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar. We schrijven in op volgorde van aanmelding.

Meld je aan!

  Contactgegevens:

  Naam

  Emailadres

  Telefoonnummer

  Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, sluiten we de duurzaamheidsweken af in Artishock met de film 'Don't look up'. Als dank voor je inzet als vrijwilliger tijdens de duurzamheidsweken kun je hier op kosten van EAS naar toe (zolang er vrijkaarten beschikbaar zijn). Wil je daarbij aanwezig zijn?

  JaNee