Energie Actief Soest

Film ‘2040’

Stel je voor: het is 2040 en alle klimaatproblemen zijn opgelost

We gebruiken hernieuwbare schone energie afkomstig van natuurlijke bronnen, zoals zonne-energie, op lokaal niveau. De landbouw is duurzaam en in harmonie met de omgeving. Zonder schadelijke uitstoot van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De diversiteit aan planten en dieren is groot. Steden zijn oases van groen, geen verstikkend asfalt meer, geen overlast van verkeer. Dankzij de zelfrijdende auto en het delen van autobezit. Onze zeeën zijn schoon en de vegetatie is rijker dan ooit tevoren.

Damon Gameau, de verteller in deze film, droomt van een toekomst voor zijn dochter. Het is een beeldbrief aan zijn dochter, een droom gebaseerd op de feiten van nu. In een reis rond de wereld zoekt Gameau naar de vele lokale toepassingen die kunnen bijdragen aan het oplossen van ons klimaatprobleem. Een reis ook die een beeld biedt hoe een toekomst eruit kan zien als deze lokale oplossingen op grote schaal ingevoerd worden. De verteller zoekt met name naar oplossingen die al beschikbaar zijn en die een realistisch potentieel hebben om in grote mate bij te dragen aan een omkering van onze klimaatveranderingen.

What’s your 2040?

In gesprek: Soest duurzaam in 2040?

​2040 is een inspirerende film die afsluit met een vraag voor ons allemaal: “What’s your 2040”. In Soest is 2040 ook de stip aan de horizon voor de nieuwe Omgevingsvisie. Hoe wil jij dat een duurzaam Soest er dan uit ziet? Biedt de film mogelijk vergezichten waar we zelf ook wat mee kunnen? Over deze vragen organiseren Artishock en Energie Actief Soest na afloop van de film een gesprek. Vertegenwoordigers van de Gemeente Soest, die aan de slag zijn met de duurzaamheidsplannen in ons mooie Soest (energietransitie en omgevingsvisie), zijn ook voor de film en het nagesprek uitgenodigd.

Vertoning van de film

  • Titel film: 2040
  • Productie: Good Thing Productions – AUS – 2019 – 92 minuten
  • Distributie Nederland: Climate Cleanup
    (een groep ondernemende mensen die klimaatverandering tegen ga
    at)
  • Data vertoning: de film werd gedraaid op twee avonden: 7 en 9 oktober.
    Dat was i.v.m. beperkte toegang tot de filmzaal van Artishock door corona