Energie Actief Soest

Wijkactie Smitsveen 2021

Energie Actief Soest heeft zijn wijkactie dit jaar gepland in de wijk Smitsveen. Over onze eerdere wijkacties kun je HIER meer lezen. Smitsveen is een bijzondere wijk en daarom willen we onze onze wijkactie aanpassen. Omdat er veel flatwoningen en appartementen zijn, willen we ook daar aan de slag. Een omdat er veel verschillende culturen in de wijk wonen, willen we ook rekening houden met anderstaligen. Maar dat kan alleen lukken als veel leden willen meedoen. Daarom vind je hieronder een formulier waarop je kunt aangeven aan welke onderdelen van de wijkactie je mee wilt doen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer succes we kunnen hebben.

Doe mee aan de wijkactie Smitsveen!

Om onze actie in Smitsveen succesvol te laten zijn hebben we veel mensen nodig. Hieronder kun je aangeven aan welke activiteiten je mee kunt doen. In de kolom hiernaast vind je meer informatie over alle activiteiten waaraan je kunt meedoen.

Wat kun je doen?

 • Je kunt helpen met het bezorgen en ophalen van de vragenlijsten in de wijk.
  (Zie hiernaast punt 1)
 • Je kunt helpen met de actie rondom de drive-in woningen.
  (Zie hiernaast punt 2)
 • Je kunt helpen met acties in en bij flats en appartementencomplexen.
  (Zie hiernaast punt 3)
 • Je kunt helpen met informatiebijeenkomsten voor anderstalige wijkbewoners.
  (Zie hiernaast punt 4)

In alle gevallen kun je bewoners helpen met het zo goed mogelijk besteden van de €70 voor kleine maatregelen. Ook als je geen energiecoach bent; we zorgen voor een training!

Geef hieronder aan hoe je mee wilt doen! Je kunt ook aangeven dat je eerst meer wilt weten. We nemen dan contact met je op.

  Naam*
  Telefoonnummer*
  Emailadres*
  Meedoen aan de wijkactie in Smitsveen.
  (Zie punt 1 hiernaast)
  janeeik wil meer weten
  Waaraan wil je meedoen? Verspreiden brief/vragenlijstOphalen vragenlijstBeide: verspreiden en ophalen
  Meedoen aan de actie rond de drive-in woningen.
  (Zie punt 2 hiernaast)
  janeeik wil meer weten
  Meedoen aan de actie bij flats en appartementen.
  (Zie punt 3 hiernaast)
  janeeik wil meer weten
  Meedoen aan bijeenkomsten met anderstalige bewoners.
  (Zie punt 4 hiernaast)
  janeeik wil meer weten
  Heb je een vraag of opmerking? Dat kan hier.

  1. EAS Wijkactie

  Met onze ‘gewone’ wijkactie richten we ons op ‘grondgebonden woningen’ (niet appartementen en flats). We verspreiden een brief van EAS en de gemeente Soest met een lijst met vragen over de energiesituatie in de woning. In Smitsveen willen we dat doen in de eerste week van oktober. Als je meedoet krijg je enveloppen met inhoud en een ‘looplijst’ bij welke woningen een envelop moet worden bezorgd. Half oktober halen we de vragenlijst dan weer huis aan huis op. Als je daaraan meedoet, dan ga je samen met iemand anders langs de deuren (aanbellen) om de vragenlijst weer op te halen. Bewoners die meedoen krijgen informatie hoe ze voor €70 gratis energiebesparende producten kunnen bestellen en hoe ze daarbij hulp kunnen krijgen van een energiecoach. Dat betekent dat de ‘deurgesprekken’ wat meer tijd zullen vragen, dus doe mee!

  2. Actie drive-in woningen

  In Smitsveen staan maar liefst 450 gelijksoortige woningen, zogenaamde drive-in woningen. We willen zoveel mogelijk bewoners verleiden om hun woning te verduurzamen. Dat doen we door een ‘menukaart’ te verspreiden die een goede indruk geeft van kosten en baten van ‘grote’ maatregelen (isoleren, ventileren, verwarmen, opwekken). En we organiseren een informatieavond voor de eigenaren. Hierbij willen we samenwerken met bewoners die al maatregelen hebben genomen en dat met wijkgenoten willen delen (ambassadeurs). En we kijken of een mooi aanbod mogelijk is van de Bedrijvenalliantie Energiezuinig SoestDeze actie moet nog verder worden uitgewerkt, dus doe mee!

  3. Flats en appartementen

  In Smitsveen willen we ook actie voeren in de flats en appartementencomplexen. Daar gaat het vooral om het stimuleren van kleine maatregelen. Ook voor deze bewoners (eigenaren en huurders) is €70 beschikbaar om gratis energiebesparende producten te bestellen. En ook zij kunnen daarbij hulp krijgen van een energiecoach. We denken aan acties in de portieken van flats en appartementencomplexen. Maar andere ideeën zijn welkom, dus doe mee!

  4. Meertalig meedoen

  Niet alle bewoners in de wijk Smitsveen zijn de Nederlandse taal even goed machtig. Daarom willen we ook kleinschalige bijeenkomsten organiseren voor ‘anderstalige’ bewoners. Want we willen ook deze wijkbewoners de kans bieden gebruik te maken van de €70 voor kleine energievbesparende maatregelen en ondersteuning bij het inzetten daarvan. We denken dan aan algemene informatie, maar ook aan één op één gesprekken. We zorgen voor tolken en ondersteunend beeldmateriaal. Dus doe mee!