Energie Actief Soest

Samenwerken aan Science Lab

Samen met Stichting Balans/Kinderboerderij De Veenweide organiseert Energie Actief Soest Science Lab. Science Lab is een circuit van proefjes voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Soest. Science Lab is gestart als initiatief van Balans/Kinderboerderij De Veenweide. In 2015 werd door Energie Actief Soest en Balans/Kinderboerderij De Veenweide voor het eerst samengewerkt aan het programma. Dat is erg goed bevallen en daarom is die samenwerking doorgezet en versterkt. Het accent ligt nu helemaal op energiebesparing in huis. Bijna alle basisscholen van Soest hebben deelgenomen aan Science Lab, veel scholen vaker dan eens of zelfs jaarlijks. 

Energie Actief Soest en Science Lab

Vrijwilligers van Energie Actief Soest helpen Balans-Kinderboerderij De Veenwijde met het nog beter maken van proefjes en begeleidend lesmateriaal. Dat gebeurt in een prima samenwerking met Rebecca Middelman, de NME medewerkster van Kinderboerderij De Veenweide. Science Lab vindt meestal plaats in de maanden november en december. Vrijwilligers van verzorgen EAS samen met Rebecca Middelman de lessen voor leerlingen van meerdere basisscholen. ​

Docentenhandleiding – oudermodule

Onderdeel van het project is een oudermodule, waarmee deelnemende leerlingen hun ouders bij het project betrekken. Voor docenten is er hiervoor een docentenhandleiding gemaakt. Voor de leerlingen een vragenlijst, die ze samen met hun ouders invullen, Op die lijst staan vragen over wat er thuis al is gebeurd aan energiebesparing en waar nog kansen liggen. Ouders kunnen daarbij ook advies vragen aan Energie Actief Soest.

Adres Kinderboerderij De Veenweide

Het adres van Kinderboerderij De  Veenweide is Vedelaarpad 53 in Soest. Dat is vlak bij de bibliotheek/cultureel centrum IDEA.