Initiatief Soester Energiecoöperatie

Soester Energie

Energiecoöperatie Soester Energie wil duurzame en betaalbare energie aanbieden door en voor bewoners in Soest. Eerst wordt gekeken naar zonne-energie en warmte. Inmiddels is er ook gedeeld gebruik mogelijk van elektrische auto’s. Over Soester Energie lees je meer op www.soesterenergie.nl.

Energie Actief Soest en Soester Energie

Energie Actief Soest en de Soester Energie: twee organisaties, één doel. Omdat de doelen van EAS en SOEN complementair zijn en soms zelfs overlappen, werken de twee organisaties nauw samen.

  • Energie Actief Soest (EAS) voert campagne om woningeigenaren en huurders te stimuleren hun energiegebruik te verduurzamen en ze daarbij te ontzorgen. Hierbij ligt het accent op het verlagen en verduurzaming van het eigen energieverbruik en een lagere energierekening. Dat kan via gedragsverandering, via kleine maatregelen in huis, via isolatie en de aanschaf van zonnepanelen. Maar EAS werkt niet aan meer grootschalige, collectieve aspecten van de energievoorziening.
  • In 2021 is met steun van EAS de energiecoöperatie Soester Energie (SOEN) opgericht: samen duurzame energie opwekken, voor en door Soesters. HIER kun je meer informatie vinden.