Energie Actief Soest

Van kiezen naar kopen

Wij bieden op deze website veel informatie. Daarmee helpen we u om met verstand van zaken energiebesparende maatregelen te kunnen treffen in uw eigen huis. Wij hopen dat u zo enthousiast bent geworden over de mogelijkheden  dat u ook over wilt gaan tot een aankoop of investering. Er is een groot aanbod en de markt beweegt voortdurend. Voor veel mensen is dat een grote stap. Daarom helpen we u graag op weg met wat tips. Maar wel met een ‘disclaimer’: het gaat om tips. Wij kunnen niet instaan voor welk bedrijf dan ook. U blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor uw keuzes. 

Offertes aanvragen

Als u toe bent aan investeren in verduurzamingmaatregelen, dan is het tijd verschillende offertes aan te vragen. Dat is voor veel mensen nog best lastig. Want hoe regel je dat? In Soest is dat nu heel gemakkelijk. Op het Energieloket van de gemeente (Duurzaam Bouwloket) kunt u offertes aanvragen van bedrijven in de buurt. Via de knop hiernaast komt u terecht op de juiste plek. Daar vindt u alle maatregelen op een rij. Als u de maatregel aanklikt, waarvoor u offertes wilt, dan vult u uw postcode en huisnummer in. U krijgt dan een lijst met bedrijven in de buurt, waaruit u een keuze kunt maken. 

Vakmanschap dichtbij

U kunt voor uw aankoop of investering ook eens kijken naar ‘vakmanschap dichtbij’. Natuurlijk is de prijs bij een aankoop belangrijk. Maar als u investeert in uw huis, kan het belangrijk zijn ook andere factoren mee te laten tellen. Zoals kiezen voor de meerwaarde van een lokale ondernemer. In Soest kan dat heel gemakkelijk. Een aantal lokale bedrijven heeft de krachten gebundeld in een Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest. Zij kunnen samen het hele pakket aan verduurzamingsmaatregelen bieden. En u kunt het regelen via één contactpersoon. Kortom, u wordt geheel ontzorgd. En … een lokaal bedrijf dat dorpsgenoot slecht bedient is niet slim bezig.