Energie Actief Soest

Vragenlijst ‘Mijn woning’

Energie Actief Soest wil woningeigenaren in Soest helpen om hun woning klaar te maken voor de toekomst. Een woning die energiezuiniger is en comfortabeler. Daarvoor voeren we ieder jaar een actie in een wijk in Soest of Soesterberg. De afgelopen jaren waren we actief in de wijken ‘Klaarwater’ en ‘Soestdijk -t Hart’ in Soest en in de wijk ‘Soesterberg Oost’ in Soesterberg. HIER leest u er meer over.

Met die wijkactie vragen we de woningeigenaren ons inzicht te geven in de energiesituatie in hun woning. We bezorgen daarvoor een vragenlijst huis aan huis in de ‘actiewijk’ en halen die later weer op. Wie meedoet aan die actie, krijgt van ons tips hoe u die situatie in uw huis kunt verbeteren. U kunt ook digitaal meedoen aan die actie. Als u het vragenformulier hiernaast invult, dan komen we niet bij u aan de deur. En u krijgt wel de informatie over onze cashback actie, waarmee u 65 Euro terugkrijgt voor investeringen in kleine of grote energiebesparende maatregelen. Dus vul de lijst in en u hoort van ons.

Wijkacties 2020

Soesterberg

In het najaar van 2020 voert Energie Actief Soest opnieuw actie in Soesterberg. Deze keer in het overgebleven deel van Soesterberg Oost en in de wijken Soestberg Kom en Soesterberg Noord. Maar omdat we alle bewoners in Soesterberg de kans willen geven te profiteren van onze cashback actie, zullen we ook de bewoners van de wijk Soesterberg Oost die vorig jaar werden aangeschreven opnieuw de kans bieden mee te doen. 

‘t Hart 

In 2020 en 2021 is Energie Actief Soest ook actief betrokken bij een campagne in de wijk ‘t Hart. Het project ‘Een lage energierekening en droge voeten’ is een project van en voor wijkbewoners van ‘t Hart. Een werkgroep van wijkbewoners zorgt ervoor dat zoveel mogelijk wijkbewoners meedoen om hun wijk duurzamer te maken. Energie Actief Soest ondersteunt dat project en werkt daarbij samen met de gemeente Soest en woningcoöperatie Portaal. 

Vragenlijst

Als u onderstaande vragenlijst invult en ons daarvoor toestemming geeft, dan krijgt u van ons via de mail tips en suggesties om uw huis (nog) energiezuiniger en comfortabler te maken. Als u het formulier invult om mee te doen met de wijkactie in Soesterberg, dan hoeft u het ‘papieren’ formulier niet meer in te vullen en zullen we u ook van onze ‘bezoeklijst’ schrappen.


Contactgegevens:

Uw naam
Straat en huisnummer
Postcode en Plaats
Telefoonnummer
Emailadres
Ik woon in een: koopwoninghuurwoning
Bouwjaar van uw huis
Wat is uw energielabel?

Weet u uw label niet? Dan kunt u dat vinden bij Milieu Centraal

ABCDEFG

Om na te gaan of energiebesparing in uw huis loont, willen we graag weten wat er in uw huis al is gebeurd. Daarover volgen nu een aantal vragen.

Zijn de spouwmuren van uw huis geïsoleerd? JaGedeeltelijkNeeWeet niet
Is het dak van uw huis geïsoleerd? JaGedeeltelijkNeeWeet niet
Zijn de vloeren van uw huis geïsoleerd? JaGedeeltelijkNeeWeet niet
Is uw huis voorzien van HR++ glas? Ja, mijn hele huisJa, gedeeltelijkNeeWeet ik niet
Maakt u in uw huis gebruik van LED verlichting? JaZoveel mogelijkHier en daarNee, want ik vind het niet mooiNee, want ik vind het te duur
Hoe verwarmt u uw huis? Met een: HR ketel (gas)Hybride pomp (elektrisch/gas)Warmtepomp (elektrisch)Weet niet

Deze vragenlijst gaat vooral over energiebesparing, maar u kunt met zonnepanelen ook zelf bijdragen aan schone energieproductie. De opgewekte stroom wordt bovendien in mindering gebracht op uw energierekening.

Heeft u wel eens nagedacht over het aanschaffen van zonnepanelen?
Ja en ik heb ze al op dakJa, maar ik twijfel nogJa en ik schaf ze niet aanNee

Deze vragenlijst wordt u aangeboden door bewonersinitiatief Energie Actief Soest. Als u deze vragenlijst invult en opstuurt, dan weet u dat uw antwoorden bij ons terecht komen. U krijgt dan vrijblijvend tips en suggesties van ons voor verbeteringen in uw huis. Wij willen zorgvuldig omgaan met uw privacy. Daarom vragen we u hieronder toestemming om contact met u op te nemen. Als u daarvoor geen toestemming geeft, ontvangt u van ons geen reactie met tips en suggesties.

Ik geef Energie Actief Soest toestemming om contact met mij op te nemen. Ja, ik geef daarvoor toestemmingNee, ik geef daarvoor geen toestemming
Energie Actief Soest kan u ondersteunen met verschillende vormen van lokaal advies, energiecoaches, een warmtescan of een professionele energiescan. Wilt u meer weten? Informatie vindt u op de website van Energie Actief Soest. Daar leest u ook hoe u zich kunt aanmelden.

Energie Actief Soest geeft een digitale Nieuwsbrief uit. Die verschijnt ongeveer 4 keer per jaar. Wilt u deze Nieuwsbrief ontvangen? Ja, ik ontvang graag de digitale NieuwsbriefNee, ik heb geen belangstelling voor de Nieuwsbrief
Energie Actief Soest (EAS) kan altijd vrijwilligers gebruiken. U kunt zelf aangeven of u regelmatig actief wilt zijn of alleen aan kortdurende activiteiten mee wilt doen. Doet u mee? Ik wil wel meedoen met EASIk wil graag meer weten over EASIk heb hier geen belangstelling voor