Energie Actief Soest

Historie Energieloket

Vanaf 1 januari  2016 moest iedere gemeente een (digitaal) energieloket hebben om inwoners te ondersteunen, die aan de slag wilden met het verduurzamen van het energiegebruik in hun woning. In Soest sloegen Energie Actief Soest (EAS) en Bedrijven Platform Duurzaamheid (BPD) de handen ineen en startten het Energieloket van de gemeente Soest. Daar zijn de afgelopen jaren bijna 900 mensen geholpen. De jaarverslagen vindt u hieronder. Met de versnelling van de energietransitie in de gemeente hebben BPD en EAS er samen met de gemeente voor gekozen het loket een meer professioneel onderdak te bieden. Dat werd gevonden bij Duurzaam Bouwloket.

Lokaal advies via EAS

De afgelopen jaren konden inwoners van Soest gebruik maken van een warmtescan, uitgevoerd door vrijwilligers van Energie Actief Soest en een betaalbare energiescan (€ 49,50) door een professioneel energieadviseur. Die mogelijkheid blijft ook na 2019. Aanvragen kan via de “lokaal advies” pagina van het energieloket van Soest. Daarna nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Ook in de nieuwe situatie kun je dus nog steeds rekenen op lokale ondersteuning. 

Ook de lokale bedrijven blijven actief. De Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest zal woningeigenaren in Soest graag blijven ‘ontzorgen’. Ze kunnen helpen met alle verduurzamingsmaatregelen. En ze weten wat er nodig is om je huis stap voor stap klaar te maken voor de toekomst met maatregelen waar je geen spijt van krijgt. De deelnemende bedrijven vind je ook als je via het Energieloket offertes aanvraagt.