Energie Actief Soest

Jongeren als adviseurs

Energie Actief Soest is een bewonersinitiatief, waarin de leden woningeigenaren in Soest op weg helpen naar een woning die klaar is voor de toekomst. Dat gebeurt door mensen met zeer verschillende leeftijden, maar ‘ouderen’ zijn oververtegenwoordigd en ‘jongeren’ zijn niet vertegenwoordigd. Dat vinden we jammer, want het is vooral ook hun toekomst. Daarom zijn we in gesprek gegaan met vijf jongeren, die actief hebben meegedacht over het ‘Programma Energietransitie 2020-2025’ van de gemeente Soest. 

Energie Actief Soest heeft deze jongeren gevraagd om mee te denken over hoe jongeren ook in de uitvoering een rol kunnen spelen. Daarbij zijn deze jongeren wat ons betreft onze adviseurs. Ben je jong en wil je ook meedoen? Of kent u jongeren die mee zouden willen doen? Stuur een mailtje naar [email protected]. 

Soester jongeren aan het woord

In de aanloop naar het Programma Energietransitie 2020-2025 werd door de gemeente Soest een peiling gehouden onder jongeren (Swipocratie). Ze konden zich uitspreken over stellingen. In vervolg daarop werden jongeren uitgenodigd om vanuit de resultaten mee te denken over de plannen voor de komende jaren. Vijf jongeren pakten de handschoen op en werkten een ‘bod’ uit, dat ze op 22 januari 2020 presenteerden aan de gemeente en een grote groep belangstellenden. Hun presentatie vindt u HIER.