Energie Actief Soest

Samenwerken aan Energietransitie

De gemeente Soest en EAS werken al jaren nauw samen om inwoners van Soest op weg te helpen naar een duurzamer energiegebruik in hun woning, Die samenwerking is hecht en succesvol. Zo hebben we een actieve bijdrage geleverd aan de uitvoering van het Duurzaamheidsplan 2016-2020. 

De gemeente Soest heeft besloten om dat duurzaamheidsplan een vervolg te geven in de vorm van een versnelling.  Die plannen zijn vastgelegd in een ‘Programma Energietransitie Soest 2020-2025’

EAS en de plannen 2020-2025

Bij de totstandkoming van het ‘Programma Energietransitie Soest’ heeft EAS actief mee kunnen denken en een projectplan ingediend om bij te dragen aan die Energietransitie. Dat plan vind je HIER. Het hart van de plannen is de wijkaanpak. Ieder jaar zullen vrijwilligers van EAS 1.000 woningen in Soest huis aan huis benaderen om de bewoners te bewegen het energiegebruik in hun huis duurzamer te maken. Met die aanpak is al een aantal jaren succes geboekt. Honderden Soesters kregen tips en gingen aan de slag met verduurzamingsmaatregelen. Daarnaast zullen we met informatie en acties woningeigenaren blijven verleiden om hun woning stap voor stap en zonder spijt klaar te maken voor de toekomst:

  • een lagere energierekening
  • meer wooncomfort
  • minder CO2 uitstoot
  • minder afhankelijk van (aard)gas

U leest er meer over in onze folder (klik op de afbeelding hiernaast).